«Molts l'han oblidat. D'altres l'han anomenat revolta. Però va ser una guerra. La guerra dels set dies. Sense descans. Sense pau. Sense compassió.
El Fèlix afirmava que només hi ha dues classes de persones al món: les que matarien i les que, abans, es deix
arien matar. Jo era de les segones. Però hi ha coses que ho canvien tot. La guerra n'és una. L'altra, són els secrets.
Ara em toca desvestir els misteris, desenredar els nusos i estirar el fil. Perquè encara que avui no quedi ningú d'aleshores, tu ens recordaràs. I ens alliberaràs de la injustícia de la desmemòria. Més que això: et salvaràs de la imprudència de l'oblit.»
La revolta de les Quintes del 1870 va ser una de tantes guerres que ha enfrontat un poble per rebel·lar-se contra lleis que només protegeixen els interessos d'uns quants que esgavellen la vida de la majoria. L'alçament va tenir lloc en diverses ciutats d'Espanya com ara Màlaga, Béjar o Salamanca. A Catalunya, va ser més llarg i sagnant.
La vila de Gràcia, assetjada pels canons i les tropes que disparaven des del carrer Provença i el passeig de Gràcia de Barcelona, va ser el principal bastió de la resistència.
Conta la llegenda que una dona sense cognoms ni passat va ser la veu del poble i que, en el moment més cruel del conflicte, va continuar tocant les campanes de la Torre del Rellotge de la vila per mantenir viva la lluita.
Qui era aquesta dona? Quins motius la van dur a prendre part en
aquella guerra? A través dels set dies de revolta descobrirem la vida de la Marianna i els seus secrets.
Perquè la història d'una família pot ser tan convulsa com la d'un poble.